Тюлебаев  Жұматай Төлебайұлы
Тюлебаев

Жұматай
Төлебайұлы

Өмірбаян

Тюлебаев  Жұматай Төлебайұлы 1913 жылы  21 қыркүйекте  Щучье ауданы Кіндікқарағай   ауылында  колхозшы  отбасында  дүниеге келген.

Ол 1939 жылы Щучье  қаласында  әскерге  шақырылып,  әскер қатарына  алынады.   Ол отбасында  жалғыз  ұл  екендігіне  қарамай,  әскерге  баруға  келіседі.    Тула  қаласында  абыроймен  әскери  қызметін  өтеп  жүргенде, штаб  командирі  атамның   отбасын  көмек ретінде    куәлігін,  мақтап жазып  хат  жібереді.  Бірақ   ол хат  сақталмаған. Тек  отбасының қолында  осы құжат- куәлік қана  сақталған.

1941  жылы    соғысқа   қатысып,  содан  бастап  белгісіз  болып кетті. Отбасы қарақағаз  да  алмаған. Егерде  атам  туралы  деректер  табылса, хабарлануыңыз   күтеміз.

№1 мектеп- гимназиясының қазақ тілі мен әдебиеті пәнінің  мұғалімі  Тулегенова Бибігүл