Андрєєв Володимир Петрович
Андрєєв
Володимир
майор

История солдата

"У 1931 році вступив до 1 класу,а в 1941 закінчив середню школу № 77 Ленінського району. Почалась Велика Вітчизняна війна і незабаром місто було окуповане ворожими військами. Майже три роки Володимир Петрович, випускник школи, перебував в окупації. А наприкінці серпня 1943 року вступив до лав Радянської Армії і був направлений у 236 стрілецьку дивізію стрільцем-автоматником. Це був переломний період у війні: Радянська Армія перейшла у наступ. Наші війська швидко наближалися до Дніпра і готувались форсувати річку. 27 вересня 236 стрілкова дивізія першою розпочала форсування, в котрим довелось брати участь і Володимиру Петровичу. «Дуже великі були втрати з нашого боку, - пригадує ветеран, - але солдати були налаштовані по-бойовому, маючи велике бажання якнайшвидше вигнати фашистів з української землі». Протягом місяця після форсування Дніпра радянські війська розширювали плацдарм і згодом звільнили Дніпродзержинськ і Дніпропетровськ. Під час жорстоких .боїв при звільнені міста Кривого Рогу 10 січня 1944 року німецьким снайпером Володимира Петровича було важко поранено. Понад 3 місяці довелось лікуватись у госпіталі, а далі комісія - і відправлено в резерв."

Страница солдата создана "Бессмертный полк - Днепропетровск"