Цвєтков Федір Георгієвич
Цвєтков
Федір
Георгієвич
солдат

История солдата

Федір Гергієвич народився слабеньким хлопчиком 25 червня 1926 року в Тверській губернії в села Монаково. Батько Федора Георгієвича працював залізничником. Через деякий час Батько зміг купити будиночок в селі Погорєлово під Ленінградом, куди і переїхала вся родина. На початок війни маленький Федір встиг закінчити тільки 5 клас. - Мене батько посадив у потяг, коли перевозили дітей з Ленінграду. Доїхали ми до річки Волхов. Всіх переправили на плотах на інший берег. Потім я переїхав в село Санкіно на батьківщину матері до тітки. Одного разу до нас в хату прийшов комісар Тюкін. Він побачив в моїх руках баян. Дізнавшись, що я непогано граю він вирішив взяти мене із собою, щоб солдати могли слухати рідні пісні. Так я став сином полку. Таким чином Федір Георгієвич потрапив у 842 винищувальний батальйон 13-го окремого авіаполку особливого призначення 54-ї армії. Воював на трьох фронтах: Ленінградському, Волховському, Прибалтійському. Брав участь в обороні Ленінграду, Волхова, Москви, Дніпропетровська, Києва.

Воинская специальность солдат