Фролов Александр Федорович
Фролов

История солдата

Фролов Олександр Федорович народився у 1926 році, в Ярославлі. У 1943 році, коли Олександру Федоровичу виповнилося 17 років, його призвали до армії і направили в снайперську школи м. Вольська Саратовської області. У березні 1944 року після закінчення було присвоєно звання «єфрейтора» і направлено в розпорядження 4-го Українського фронту (команд. маршал Толбухін) для звільнення Криму. Особливо запам’ятав звільнення м. Севастополя – штурмував Сапун-гору в складі 33-ї Гвардійської стрілкової севастопольської дивізії – станковим кулеметником. Після звільнення Криму перекинули в Білорусію у розпорядження 1-го Прибалтійського фронту. Воював під командуванням маршала Баграмяна. Брав участь в історичній операції по звільненню Білорусії «Багратіон». Двічі був поранений. Нагороджений орденами і медалями: орден Вітчизняної війни; орден Червоної зірки; орден «За мужність».