Годунова Лидия Васильевна
Годунова
Лидия
Васильевна

История солдата

"Годунова Лідія Василівна народилася 19 серпня 1933 року в селі Великоолександрівка Дніпропетровскої області, де живе і нині. Початок Великої Вітчизняної війни припав на дитинство Лідії Василівни. Коли вона закінчила 3-ій клас, Її батька, старшого брата, якому було лише 15 років, відправили на фронт захищати рідну землю. А в окупованому селі залишилася матір Лідії Василівни та її брати й сестри. Багато знущань фашистських окупантів довелося їм пережити, доки в 1944 році німців було вигнано з Великоолександрівки. Все село зайнялось відбудовою знищених домів, закладів, культурних місць, магазинів. Лідія Василівна в 15 років закінчила обов'язковий п'ятий клас та пішла працювати вихователькою. Зараз Лідія Василівна живе в оточенні 3-ох дітей, 6-ох онуків та 8-ми правнуків. Вона досі, у свої 80 років, доглядає за худобою, тримає великий город та виховує правнуків. І зі слізьми на очах згадує ті страшні чотири роки каторжного життя."