Иннокентьев Степан Иннокентьевич
Иннокентьев
Степан
Иннокентьевич
рядовой / ручной пулеметчик

История солдата

Эһээбит,хос эһээбит Иннокентьев Степан Иннокентьевич сэрии ыар кэмин аахсыбакка,буомбалар дьөлүтэ түспүт толооннорунан, оргуйа сытар дьаамаларынан тохтоло суох ыйылыыр буулдьалары аннынан тыыннаах төннүбүтэ-кини дьоло. Кыайыы бэтэрээнэ эһээбит Варшава,Кенигсберг,Чехословакия, Бреславль куораттары босхолоспута уонна өстөөх күүскэ бөҕөргөтүммүт арҕаҕар-Берлиҥҥэ тиийэн Кыайыы өрөгөйүн билбитэ. Киһи сүрэҕэр умнубат ыарахан кыргыһыыларын туораан, өстөөҕү самнарсан Аҕа дойдуну көмүскүүр сэрии II степеннээх уордьанынан, Германияны кыайыы","Берлини ылыы", "Варшаваны босхолооһун", "Кенигсберы ылыы иһин", "Хорсунун иһин" бойобуой уонна да элбэх үбүлүөйдээҕи мэтээллэрдээх. l уонна  ll Украинскай фроннарга минометнай полка састаабыгар илии пулеметчигынан сылдьыбыт.

Воинская специальность ручной пулеметчик
Место рождения с.Акана Ленинского района

Боевое подразделение 84 Запасной строевой полк
Завершение боевого пути Берлин
Принимал участие Взятие Кенигсберга,Бреславля,Чехословакии,Германии,Варшавы

Память сердца

Награды

Аҕа дойдуну көмүскүүр сэрии ll степеннээх уордьана, "Германияны кыайыы иһин", "Берлини ылыы", "Варшаваны босхолооһун", "Кенигсберы ылыы иһин", "Хорсунун иһин"

военный билет

военный билет

Благодарность

Благодарность

После войны

Сэрииттэн этэҥҥэ эргиллэн баран Ньурбатааҕы Холбос учаастагар биэнсийэҕэ тахсыар диэри болуотунньуктаабыта.