Лупалов Микола Антонович
Лупалов
Микола
Антонович

История солдата

Микола Антонович Лупалов народився 1923 року. Бойове хрещення танкіст Лупалов одержав на Брянському фронті. На той час це був один з найважливіших фронтів Великої Вітчизняної війни. Тут він брав участь у танкових атаках, громив ворожі дзоти і примушував ворога до відступу. Командування частини не раз відзначало його ратні подвиги, доручало найвідповідальніші завдання. Загартованим воїном Микола Антонович бере участь у великій Курській битві, де був поранений. Його екіпаж танка Т-32 знешкоджував розхвалені німецькі танки. За виявлену мужність в бою на Курській дузі М. А. Лупа лова нагороджено медаллю «3а відвагу». Повернувшись з госпіталю, офіцер Лупалов звільняв Київ й інші міста Вітчизни від фашистської нечисті. Четверте літо війни він зустрів на Віслі. Тричі довелось йому з танковим екіпажем форсувати у різних місцях цю річку. I тут Микола Антонович виявив блискучу кмітливість і героїзм, за що удостоєний ордена Вітчизняної війни другого ступеня. А потім ще одна нагорода знайшла воїна.

Воинская специальность Сержант