Новиков Николай Иванович
Новиков

История солдата

Новіков Микола Іванович Народився 16.05.1922 року на Духовщині Смоленської області. Велика Вітчизняна війна розпочалася, коли моєму батькові виповнилося 19 років. У липні 1941 року він став конкурсантом, а через 9 місяців – командиром стрілецького взводу. Воював на фронтах війни, згодом став старшим інструктором 4-ї частини Тарбагатайського РВК БМ АРСР, був нагороджений медаллю”За відвагу “ . У 1944 році, будучи командиром стрілецької роти, брав участь у загальному прориві 1-го Прибалтійського фронту у складі 1197 стрілецького полку 360 стрілецької дивізії. Був тяжко поранений в обидві ноги, став інвалідом II-ї групи. По закінченню Великої Вітчизняної війни за хоробрість, стійкість і мужність у боротьбі з фашистами був нагороджений медаллю ”За перемогу над Німеччиною “та орденом Вітчизняної війни 1-го ступеня. У мирні роки мій батько був учителем, навчав дітей історії. У 1986 році Новікова М.І. не стало. .Я пишаюся, що мала такого батька. Царство йому Небесне, Вічна Пам’ять.

Страница солдата создана "Бессмертный Полк - Днепропетровск"