Осмоналиев Билал Осмоналиевич
Осмоналиев
Билал
Осмоналиевич
Старший лейтенант

История солдата

Осмоналиев Билал 1917-жылы Талас облусунун Талас районуна караштуу Кара-Ой айылында туулган. Балалык чагы туулуп өскөн Кара-Ой айылында өткөн.

1941-жылы 24 жашында Улуу Ата Мекендик Согушка чакырылып өз эрки менен согуш майданына аттанган. Эң алгач Украина шаарынан баштап, кийин Ленинградка мекенин коргоо үчүн бүт аракетин жумшаган. 1942-жылы улуу лейтенант наамы ыйгарылган. 1943-жылы сол жаагын ок тешип өтүп оор жаракат алган. Андан көп өтпөй согуш талаасына кайра барган. 1944-жылы Берлинге барып согушуп ошол жактан иинине ок тийип бул жаракаттан улам Мекенине кайтып келген.

Өмүрү өткөнчө туулуп өсөн Кара-Ой айылында өмүр сүргөн. Осмоналиев Билал 1988-жылы 61 жашында бул дүйнөдөн кайткан.

Азыркы учурда биз жашап жаткан бакубат жашоо үчүн, биздин келечек үчүн  сиздерге терең таазим.

Место рождения Кыргызская Республика Таласская область Таласский район село Кара-Ой