Постіл Микола Степанович
Постіл
Микола
командир танка

История солдата

Постіл Микола Степанович Фронтовик, вчитель, директор. Постіл Микола Степанович - колишній директор середньої школи №5 В житті Миколи Степановича було дві війни. Перша - Фінська. В сінні 1940 року у складі 14-ї танкової бригади двадцятип’ятирічний командир танка Микола Постіл був направлений на Білофінський фронт. Ось де почався військовий шлях Миколи Степановича. Перша війна була, на щастя недовгою. Але так склалася доля того покоління, що за однією війною прийшла друга : тяжка, сувора, кровопролитна, Велика Вітчизняна війна. Вступає в бій з ворогами і командир танка Т- 34 у складі четвертого механізованого корпусу Постіл Микола Степанович. У 1942 році у складі 62 армії Південного Сталінградського фронту Микола Степанович доставляє боєприпаси для воїнів 13-ї гвардійської дивізії. В тому ,що ворога під Сталінградом було розбито є велика заслуга і Постіла Миколи Степановича. За зразкове виконання бойових завдань Микола Степанович був нагороджений орденом Червоної Зірки, Орденом Леніна, Орденом Вітчизняної Війни другого ступеня та 17-ма медалями за бойові заслуги. Миколі Степановичу довелося брати участь у бойових операціях на шести фронтах: Південно-Західному, Південному, Донському, Третьому Українському, Першому Білоруському перед тим, як дійти до Берліну. Після закінчення війни з 1948 року до 1978 року він очолював сш№5.

Воинская специальность командир танка