Руденко Володимир Дмитрович
Руденко
Володимир
Дмитрович

История солдата

Зі спогадів ветерана У 1939 році я був покликаний в армію, і під кінець моєї служби почалася війна. Я служив у військах НКВД. Прослуживши три місяці, я був контужений. Відбулося це під час звільнення Одеси. Наступали німці й наші війська зайняли свої позиції, щоб не пропустити їх далі. Коли почалося бомбардування, я був в окопі. До нещастя, у цей окоп потрапила міна, і мене присипало землею. Через небагато часу мене виявили спец війська. Після трьох місяців у Краснодарському шпиталі мене хотіли відправити додому, у рідне село, але я залишився в Краснодарі й шість років прослужив там у конвоях. У Краснодарі я втратив своїх товаришів. Було це восени, під час повстання німців. Я сидів в окопі зі своїми товаришами. Раптово скомандували: "По місцях". Мені потрібно було йти у свій окоп. Як тільки я зайняв свою позицію, в окоп до моїх товаришів потрапила міна. Вони загинули. Додому я повернувся в 1946 році.