Вакарєв Іван Митрофанович
Вакарєв
Іван
Митрофанович
Старший сержант

История солдата

Вакарєв Іван Митрофанович – мій прадідусь народився в 1914р. в с. Біле, Орловської області. Закінчивши 7 класів середньої школи с. Дубове, в 19 років був призваний до Радянської Армії. Прийняв присягу в 100-авіобазі в 1935р. був курсантом до 1941 року. Коли ж почалася війна Іван пішов воювати проти фашистів у складі 59 Стрілкової дивізії, як комендант відділу контр - розвідки в рідному селі, а закінчив війну на далекому сході у боротьбі з Японією. Саме на далекому сході він познайомився зі своєю майбутньою дружиною Марією. Під час війни вона народила йому двох чарівних дітей, за ради яких Іван мужньо пройшов всю війну без жодного серйозного поранення. За таку відвагу в 1945 році був нагороджений медаллю «За перемогу над Японією». Загалом за все життя він був нагороджений 20 медалями за проходження Великої Вітчизняної Війни. Після війни Іван Митрофанович та Марія Василівна з сином Віктор і дочкою Лілею переїхали жити в Смоленську область, бо партія призивала піднімати нечорнозем’я, тобто розвивати сільське господарство.

Воинская специальность Старший сержант